De genootschappers in 2012
Urban coutryclub Le Cendrier 2012
In 2012 worden de werkplek bezoeken hervat door de komst van nieuwe aspirantleden. Zo is Le Cendrier onder anderen te gast bij de brandweer Helmond en bij een fabriek voor horecamuntjes. Daarnaast is er het jaarlijkse sigarendiner en andere genootschapsavonden. Bijzonder is dat in 2012 de CEO van Le Cendrier een Koninklijke Onderscheiding ontvangt.

Brandweer Helmond

Half juni 2012 was Le Cendrier op bezoek bij brandweer Helmond. Na een uitgebreide leerzame rondleiding met deskundige uitleg had Genootschapper Bert een bijzonder cadeau voor het Helmondse brandweerkorps.

Hij had een T-shirt weten te bemachtigen van de brandweer eenheid die het dichtst bij de torens van het World tradecenter werkt. Tijdens 9-11 waren zij als eerste ter plaatse en veel van hen zijn niet teruggekeerd toen de torens instorten. Een bijzonder aandenken voor de gastvrije brandweer.
CEO Le Cendrier krijgt lintje

Eindhovens Dagblad 29-04-12:
Slapen, daar doet Frans Stravers niet aan. Die grap is wel eens te horen in de gemeenteraad.
De Geldropse politicus, Mextal-directeur en verder simpelweg duizendpoot kan het alleen maar lachend beamen.

Hij krijgt een lintje omdat hij in de afgelopen drie decennia werkzaam was (vaak als voorzitter) bij jongerencentrum JOEK, Scouting Don Bosco Geldrop, Jeugdbelangen Geldrop Centrum en buurt vereniging de Burght.

Sinds 1994 zit hij in de raad voor de DGG, is hij fractievoorzitter en secretaris van de partij,
vicevoorzitter van de raad en—wat minder bekend– prominent lid van sigarengenootschap Le Cendrier.
December 2012: Culinair borrelen bij d’n Brabander in Geldrop.

Omdat genootschapper Theo één van de twee genootschappers is die nog geen uniform heeft. En omdat hij niet in het rood gekleed was. Ontving hij van Eddie van d’n Brabander een rood shirt van El Condor (zo heette d’n Brabander vroeger).

Het shirt was weliswaar veel te klein maar Theo viel niet meer op tussen de andere genootschappers die allen gekleed gingen in hun rode Le Cendrier blouse.

Le Cendrier tussen de horeca-muntjes
Half april 2012 bracht Le Cendrier een bezoek aan Damen Plastics in Nuenen. Hier worden per jaar miljoenen horecamuntjes in allerlei maten en soorten (12.000 verschillende) gemaakt. Na een uitgebreide rondleiding en uitleg over het productieproces waarin eigenaar Tom liet zien welke vernuftige trucs hij bedacht had om de productie te verbeteren zag Genootschapper Han aan het einde van de avond door de flesjes de muntjes niet meer.


Een jaar in 12 foto's
(c) 2018 Urban Countryclub Le Cendrier